Grundaren Peter Meyer


Peters livsuppgift är att föra människor närmare naturen. Därför grundades stiftelsen Green Advance. Stiftelsen främjar biologisk mångfald och personligt ansvar. Det första projektet är FuturePlanter.

När han grundade Swiss Advance fanns det en tid då alla gick för produktioner till Kina. Swiss made var inte trendigt. Han säger, ”Jag vill föra människor närmare naturen med mina produkter, då kan jag inte producera i Kina. Det skulle inte motsvara mina värderingar”.

Peter tillbringar mycket tid i den stora naturen utomhus minimal utrustad och utan mat. Detta har skärpt hans kunskap om vad du verkligen behöver när det gäller verktyg och vad du kan äta i naturen.

Hans paraglider och apnédykglasögon ingår ofta för att ändra perspektiv i luften och under vatten. ”Detta främjar biologisk mångfald i min hjärna.”: säger han och lägger till skratt.