Om Oss


Dagens framsteg innebär att fokusera på det ursprungliga och det naturliga.

Tillbaka till rötterna kan vara ett bra framsteg för att skydda vår miljö, så vi vill följa den vägen.

Sedan Swiss Advance grundades 2000 har vi producerat våra produkter i hållbar produktion, främst i Schweiz. Varje år använder vi 1% av vår omsättning för att motverka klimatförändringarna. År 2019 startade vi fonden Green Advance för bevarande av biologisk mångfald.

Det hela började med Arcto-kryddbehållare. Den tidigare designern packade helt enkelt sina kryddor i gamla filmburkar när han reste. Burkarna öppnades i hans ryggsäck vilket tömde innehållet, inte bara en gång. Det fuktresistenta salt- och pepparröret kom utifrån detta problem. Under åren har många fler praktiska utomhusapparater lagts till, som naturligtvis främst produceras i Schweiz.

Vi utvecklar unika produkter för behov av friluftsentusiaster och designestetiker. Varje objekt har en tidlös form, är lätt och handbehandlad. Vi använder exklusivt återvinningsbara material för en lång livslängd. Slitstark schweizisk kvalitet med enastående funktionalitet.

Swiss Advance-kärnteamet kombinerar naturens kärlek. Peter har utformat och exemplifierat denna hållbara filosofi sedan varumärket grundades 2000. Peter är vår visionär och idéskapare, har sin arbetsplats i Schweiz och är sponsor och kontaktperson för företagskunder; från entreprenör till entreprenör. Han älskar att odla traditioner inom produktutveckling och förfina dem med innovationer.